Čarobna kuhinja 12: lakše sa dijabetesom. Predjela
Sa novim izdanjem u kome se nalaze recepti za predjela koja mogu da se serviraju i kao kompletan doručak ili večera, biće pokriveni praktično svi obroci u danu, uključujući i proslave i periode posta.Poseban značaj ima činjenica da je u „Čarobnoj kuhinji“ za svaki obrok izračunata količina ugljenih hidrata u 100g pripremljenog obroka. To je izuzetno važno zbog toga što sve veći broj dece u lečenju koristi insulinske analoge, putem subkutanih injekcija ili portabilne insulinske pumpe, a dobro je poznato da je za doziranje ovih insulina neophodno korišćenje insulinsko-ugljenohidratnog odnosa. Kako je izračunavanje ugljenih hidrata u obroku koji sadrži veći broj namirnica nekada teško proceniti, već izračunata količina pomaže da se mnogo lakše i preciznije odredi doza insulina, a samim tim izbegnu i hipo i hiperglikemija posle obroka.U novom izdanju „Čarobne kuhinje“, gospođa Orešković nam je još jednom pokazala da nema nikakvog razloga da ishrana dece i odraslih sa dijabetesom bude monotona. Kao neiscrpni izvor novih ideja, Violeta nam nudi kombinacije lepih, zdravih i primamljivih obroka koji mogu i treba da se nađu na stolu svakog ko želi da se hrani kvalitetno i da istovremeno zadovolji sva svoja čula. Dr Tatjana Milenković, endokrinologInstitut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Čarobna kuhinja 12: lakše sa dijabetesom. Predjela
Izdavač: Amarant Art
Strana: 47 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 17 cm
Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-89195-04-0