Čime se to hrane "besmrtni: tajne japanske dugovečnosti: (Drugo, ispravljeno izdanje)
Veoma je važno ne samo to šta čovek jede, već i kako jede. U ovome Japanci pokazuju neverovatnu estetiku i neponovljivu, vekovima negovanu umetnost. U Japanu su oduvek umeli da osluškuju prirodu. S jedne strane, to je zemlja samuraja, koji veruju u seobu duše i harakiri, a s druge strane je to zemlja neverovatnog drevnog slikarstva, filozofske poezije i neobičnih ceremonija. To je zagonetni istočnjački svet, u kome se ljudi jedni drugima klanjaju s rafiniranom ljubaznošću, poštovaoci su hrizantema i prvog snega, te neguju specifičan pogled na svet.
Kojih se osnovnih principa u ishrani pridržavaju Japanci? I zbog čega žive duže od ostalih nacija, a izgledaju mlađe? Ishrana u zemlji izlazećeg Sunca ima svoju davnu, vekovima ukorenjenu tradiciju, koja podseća na simfoniju u kojoj svaka zvučna tema ima naročito mistično značenje, a sve to objedinjeno predstavlja pravo čudo. Japansko kulinarsko umeće nam drži lekciju o mudrosti, podmlađivanju i ozdravljenju tela pomoću ishrane.
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Čime se to hrane "besmrtni: tajne japanske dugovečnosti: (Drugo, ispravljeno izdanje)
Izdavač: Aruna IK
Strana: 124 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 13x20,5 cm
Godina izdanja: 2018
ISBN: 9788686073372