MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹IshranaZdrava ishrana
    Evelin Kuši: Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje za zdravlje, harmoniju i mir
    Autor: Evelin Kuši
    Strana: 480
    Ostali detalji
    Veličina slova: A A
    Kuvanje je najveća od svih umetnosti koje je čovečanstvo stvorilo. Kuvanje služi da održi osnovne životne funkcije, i mentalne i fizičke. Ono takođe može da uzdigne ljudsku svest prema beskonačnom duhovnom ostvarenju. Istovremeno, zloupotreba kuvanja može da dovede do fizičke i psihološke degeneracije, sa pretnjom konačnog izumiranja ljudske vrste. Kuvanje je povezano sa suštinskim faktorima čovekovog okruženja, uključujući vodu, vatru, pritisak, atmosferu, različite vrste biljnog i životinjskog sveta, povezano je sa solju i drugim mineralima, sezonskim i klimatskim promenama, nebeskim i astrološkim ciklusima. Utiče takođe i na faze individualnog razvoja, od embrionalnog stadijuma života do detinjstva, zrelog doba i starosti. Prema tome, kuvanje je sveobuhvatna umetnost koja može da donese ili zdravlje, sreću i mir ili bolest, bedu i propast.


    SADRŽAJ

    Predgovor, 7
    Istok susreće Zapad, 19
    Hrana kao energija, 27
    Posuđe i pribor za kuvanje, 40
    So, ulje i začini, 48
    Integralni pirinač, 62
    Jela od integralnog pirinča, 70
    Integralne žitarice, 90
    Rezanci i testenine, 107
    Seitan i fu, 115
    Hleb i pečen namirnice, 123
    Supe, 142
    Pripremanje i sečenje povrća, 162
    Korenasto povrće, 175
    Povrće koje raste pri zemlji, 188
    Zeleno i lisnato povrće, 202
    Divlje povrće, 215
    Tempura - način i prženje u dubokom ulju, 221
    Salate, 229
    Prelivi, sosevi i umaci, 238
    Kiseljenje, 248
    Mahunarke, 259
    Tofu, tempeh i nato miso, 272
    Morske alge, 290
    Začini i garniranja, 310
    Ribe i plodovi mora, 320
    Deserti i užine, 328
    Napici, 346
    Sezonska i praznična jela, 352
    Specijalno kuvanje, 365
    Medicinsko kuvanje i kućni lekovi, 374
    Časovi kuvanja i izvori, 380
    Rečnik manje poznatih pojmova, 382


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Evelin Kuši: Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje za zdravlje, harmoniju i mir
    Izdavač: Hema-Kheya-Neye
    Strana: 480 (cb)
    Povez: meki
    Pismo: latinica
    Format: 24 cm
    Godina izdanja: 2008
    ISBN: 978-86-84347-37-6
    Naslov originala: Aveline Kushi
    Naručite
    Cena: 1.190 RSD
    Cena za inostranstvo:
    12,00 EUR
    Kom.:
    ili
    Naručite telefonom:
    Nije radno vreme
    nismo dostupni na telefonu.





    Kupljeno uz ovu knjigu

    Detoksikacija putem makrobiotike
    770 din.

    Dren: zdrava hrana, lijek i ukras
    500 din.

    Кувар коровског биља
    860 din.

    Osnovne makrobiotičke namirnice
    500 din.

    Србски посни кувар манастира Рукумије, допуњено и проширено издање
    4300 din.

    Здравље из Божије баште
    4500 din.

    Sve o zdravoj prehrani
    2550 din.

    Paradoks biljaka: Hranite li se zdravo?
    1350 din.

    Minerali: efikasne materije za nerve i mozak, više energije za srce i cirkulaciju, zaštita ćelija od raka
    1010 din.

    Lečenje korenjem
    0 din.

    Istine i laži o hrani: Izvornom ishranom do boljeg zdravlja i odgovarajuće telesne težine
    1870 din.

    Ishrana zapisana u genima: nauka o gojaznosti i istina o dijetama
    999 din.

    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024