Istine i laži o hrani: Izvornom ishranom do boljeg zdravlja i odgovarajuće telesne težine
Kuda nas je dovelo to što smo masti proglasili za glavne uzroke kardiovaskularnih bolesti i zamenili ih povećanim unosom ugljenih hidrata? Ovo je knjiga o LCHF načinu ishrane – malo ugljenih hidrata, a puno masti (Low Carb, Hight Fat) koja preokreće naopako sve ono što smo do sada znali ili verovali da znamo o uticaju ishrane na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi. Knjiga o zabludama, mitovima i neistinitim tvrdnjama o tome šta je zdravo, a šta nije i kako te zablude plaćamo svojim zdravljem. Autorka tvrdi da najskuplje plaćamo zabludu da su masnoće životinjskog porekla i holesterol štetni i da izazivaju srčane kao i bolesti krvnih sudova, iako ta tvrdnja nema naučnu osnovu. Cilj ove knjige je da čoveku pruži mogućnost slobodnog izbora i povratka na izvornu vrstu hrane za koju danas neosporno znamo da ljudskom telu daje sav potreban „građevinski materijal“.
Od kada sam na LCHF načinu ishrane, imam doživljaj da sam sam sebi spasao život. I to bez mučnog gladovanja i fizičkih vežbi. Zoran Milivojević, psihoterapeut
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Istine i laži o hrani: Izvornom ishranom do boljeg zdravlja i odgovarajuće telesne težine
Izdavač: Psihopolis
Strana: 207 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-86653-75-8