Kalemljenje voćaka
Kalemljenje voćaka nije samo tehnička, hirurška operacija koja u svim agroekološkim uslovima i u mikroklimatima daje dobre rezultate prijema, pa je veoma važno pored poznavanja tehnike pojedinačnih načina kalemljenja obezbediti i druge činioce koji utiču na uspeh kalemljenja, a obrađeni su u ovoj knjizi.
Mnogi kalemari amateri su postali pravi rasadničari i postigli profit baveći se kalemljenjem i proizvodnjom sadnog materijala koristeći ovo izdanje knjige Kalemljenje voćaka.
Sadržaj
Istorijat kalemljenja voćaka, 9
Život voćaka, 12
Kalemljenje i ponašanje podloge i sorte, 39
Anatomski i fizioloski odnosi podloge i sorte, 51
Objekti za proizvodnju reprodukcionog materijala za kalemljenje, 58
Podloge za pojedine vrste voćaka, 63
Podloge za koštičave voćke, 68
Podloge za jezgraste voćke, 74
Podloge za jagodičaste voćke, 76
Podloge za suptropske voćke, 76
Proizvodnja podloga, 79
Proizvodnja kalem-grančica, 105
Izbor i vrsta i sorti za kalemljenje, 109
Jabučaste voćke, 110
Koštičave voćke, 111
Jezgraste voćke, 113
Jagodaste voćke, 114
Supropske voćke, 15
Polje gajenja podloga, kalemova i sadnica, 118
Alat, pribor i materijal za kalemljenje, 129
Kalemljenje podloga, 137
Kalemljenje pupoljkom - ocenjem, 143
Kalemljenje grančicom, 161
Prekalemljvanje voćaka, 196
Neka kalemova, sadnica i prekalamljenih voćaka, 201
Zaštita od prouzrokovača biljnih bolesti, štetočina i korova, 217
Uticaj abiotičkih činilaca na usešnost proizvodnje sadnog materijala, 240
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Kalemljenje voćaka
Izdavač: Partenon
Strana: 264 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 14 x 20 cm
Godina izdanja: 2007
ISBN: 978-86-7157-379-5