Kokteli za neupućene
Opis
Obilje aktuelnih informacija i saveta o svim vrstama pića, o tome šta sve da nabavite za svoj bar, kako da pripremate savršene koktele - od popularnih klasika do egzotičnih specijaliteta - eksperimentišete s novim aromama ruma, votke i likera, zabavite goste sa stilom, ukrasite i servirate pića kao vrhunski profesionalac, lečite mamurluk i štucanje.
Sadržaj
Uvod
Poglavlje 1: Pravi izbor pribora i čaša
Poglavlje 2: U ovom ludilu ima sistema
Poglavlje 3: Oformite svoj kućni bar
Poglavlje 4: Tabele i mere
Poglavlje 5: Američki i kanadski viski
Poglavlje 6: Aperitivi, kordijali i likeri
Poglavlje 7: Pivo
Poglavlje 8: Brendi
Poglavlje 9: Konjak i armanjak
Poglavlje 10: Džin
Poglavlje 11: Irski viski
Poglavlje 12: Rum
Poglavlje 13: Škotski viski - skoč
Poglavlje 14: Tekila i meskal
Poglavlje 15: Votka
Poglavlje 16: Vino
Poglavlje 17: Recepti od A do Z
Poglavlje 18: Ludilo zvano martini
Poglavlje 19: Punčevi
Poglavlje 20: Bezalkoholna pića
Poglavlje 21: Najmanje deset istina i zabluda o lekovitim receptima
Poglavlje 22: Deset hiljada Web lokacija i drugih izvora podataka
Indeks recepata
Indeks pojmova
O autoru
Rej Foli (Ray Foley) ima preko 20 godina radnog iskustva kao barmen i u restoranima; osnivač je i izdavač časopisa Bartender, jedinog časopisa na svetu koji se obraća posebno barmenima i jedan je od malog broja onih koji su prvenstveno posvećeni serviranju alkoholna pića. Časopis Bartender je 2006. godine proslavio 30 godina postojanja, a tiraž mu je preko 150.000 primeraka.
Rejevi članci se objavljuju širom SAD, a lično je nastupao u mnogim TV i radio programima, uključujući David Susskind, ABC-TV News, CBS News, NBC News, Good Morning America (Dobro jutro Amerika), Joe Franklin, Patricia McCann, WOR-TV i Live with Regis and Kathie Lee (Uživo sa Rigs i Keti Li). Rej Foli objavljuje i u ostalim značajnim časopisima, kao što su Forbes i Playboy.
Rej je osnivač nagrade Hall of Fame za barmene (Bartender Hall of Fame), koja se dodeljuje najboljim barmenima u SAD, ne samo zbog njihovog profesionalnog umeća, već i za doprinose široj društvenoj zajednici.
Radi i kao konsultant za neke od najvećih destilerija i uvoznika alkoholnih pića u SAD. Zaslužan je i za kreiranje novih pića, kao i za davanje naziva novim koktelima, a najpoznatiji je Fuzzy Navel.
On ima najveću kolekciju knjiga sa receptima na svetu, od kojih neke datiraju s početka 19. veka. Jedan je od najvećih kolekcionara šejkera – ima ih oko 400.
Autor je i sledećih knjiga: The Ultimate Cocktail Book, The Ultimate Little Shooter Book, Advice from Anonymous, The Irish Drink Book i Jokes, Quotes and Bartoons.
Živi u Njudžerziju sa suprugom i četvoro dece.
Više informacija o časopisu Bartender možete dobiti na adresi barmag@aol.com; Web adresa: www.bartender.com.
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Kokteli za neupućene
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 412 (cb)
Povez: meki
Pismo:
Format: 14 x 20 cm
Godina izdanja: 2009
ISBN: 978-86-7555-335-9
Naslov originala: Bartending for Dummies, Third edition
Izdavač originala: Wiley