Посни кувар на уљу
ЧОРБЕ
Чорба од парадајза
Састав:
2 кашике уља
1 кг парадајза
1 главица црног лука
посно тесто за супу (или пиринач)
со, зачин сушени
Килограм парадајза добро опрати и исећи на половине. У шерпу од 3л спустити парадајз, шерпу поклопити, динстати парадајз на уљу ½ сата и чешће мешати. После тога парадајз налити топлом водом, посолити и зачинити. Додати главицу црног лука уцело, па и даље чорбу кувати док се парадајз потпуно не скува, а затим га пропарсирати и у њега закувати тесто или пиринач …
Детаљни подаци о књизиНаслов: Посни кувар на уљу
Издавач: Манастир Рукумија
Страна: 152 (cb)
Povez: meki
Писмо: ћирилица
Формат: 21 cm
Година издања: 2015
ИСБН: