Прехранити се у природи, кувар самониклог биља
У нашој исхрани многе биљке одсуствују са трпезе због нашег непознавања тих дарова природе са високом биолошком и храњивом вредношћу. Велики је значај распознавања јестивих врста биља, као допуна људској исхрани и као могућност да човек у неким ванредним неприликама преживи. Природа је пуна благодети, али и искушења за оне који нису довољно упознали и опасности, које их у њој вребају. Зато је увек добро поред приручника у учење живота ићи у почетку са добрим познаваоцима и онима који су опитно стекли таква знања. Приликом брања и коришћења биља треба водити рачуна да не уништимо колико год је то могуће станиште те биљке, да је оберемо – да је не истребимо…
Детаљни подаци о књизиНаслов: Прехранити се у природи, кувар самониклог биља
Издавач: Манастир Рукумија
Страна: 80 (cb)
Povez: meki
Писмо: ћирилица
Формат: 12x17x0.5 cm
ИСБН: