MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹IshranaPriprema hrane
    Pribori i tehnike kuvanja
    Autor: Vilijems – Sonoma
    Strana: 352
    Ostali detalji
    Veličina slova: A A
    Osnovni priručnik za savremeno kuvanje

    Jeste li se ikad zapitali u čemu je razlika između pleha za pitu i tanjira za pečenje pite ili šta je to, zapravo, holandska šerpa? Da li želite da nabavite najbolje posude i plehove za svoju novu kuhinju? Imate li nedoumica prilikom obavljanja osnovnih kulinarskih zadataka: kako bi trebalo potpaliti vatru u roštilju? Gde treba staviti termometar kad proveravate da li je piletina dobro ispečena? Kako da popravite sos koji se odvojio? Pristupačna objašnjenja i uputstva, koja vas zahvaljujući fotografijama vode korak po korak, odgovoriće vam na ova i na mnoga druga pitanja.

    Ovu knjigu shvatite kao najsveobuhvatniji priručnik osnovnog kuhinjskog pribora i kulinarskih tehnika. Prvi deo predstavlja pregledan vodič kroz osnovni pribor i opremu za vašu kuhinju, uz posebna objašnjenja koja se odnose na razlike između materijala od kojeg se izrađuje posuđe, kao i osnovne opise vrsta noževa i njihove upotrebe. Drugi deo sadrži više od dvesta pedeset kuvarskih tehnika koje će vam pomoći da obavite zahtevne kuvarske zadatke: seckanje povrća u raznim oblicima, uklanjanje kostiju i kože s pilećih prsa, priprema i oblikovanje svežeg testa, nadevanje i glaziranje torti sa više kora. Naći ćete i savete kako da popravite grešku načinjenju prilikom pripremanja hrane.

    Knjiga sadrži i preko pedeset osnovnih recepata za američke palačinke, savršeno kuvanog lososa, klasično pečeno pile, dinstano letnje povrće, domaću pileću ili goveđu supu i temeljac i za desetine vinegreta i sosova najraznovrsnijih ukusa. Čak i kad koristite recepte iz nekog drugog kuvara, Pribor i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome poslužiće vam kao vodič za penasto mućenje belanaca, čišćenje ostriga, sečenje pečenice s koskom i ostale kuvarske zadatke.

    Jednostavna za korišćenje, ova knjiga je podeljena po temama, a brojevi na svakoj strani označavaju određenu vrstu pribora, tehniku pripremanja ili recept. Koristite pregledne indekse na kraju knjige kako biste lakše našli određen pribor ili zadatak i konsultujte tabele mera, uporednih mera, temperatura na kojoj se priprema crveno meso ili piletina i namirnica koje mogu poslužiti kao zamena sastojcima navedenim u receptima.

    Bez obzira na to da li ste kuvar početnik ili neko ko redovno priprema obroke u svojoj kući, Pribori i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome predstavlja nezaobilazan izvor kulinarskih mudrosti.



    Knjiga Pribori i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome je vaša mapa ka kulinarskom uspehu. Bez obzira na to da li prvi put opremate svoju kuhinju ili vam je potreban ilustrovani vodič kako da isečete piletinu, ova pregledna knjiga – sa više od 1.500 fotografija u boji, 250 kulinarskih tehnika, 200 pribora i 50 recepata – postaće vaš nezaobilazni izvor kulinarske mudrosti.


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Pribori i tehnike kuvanja
    Izdavač: Laguna
    Strana: 352 (cb)
    Povez: tvrdi
    Pismo:
    Format: 21x26 cm
    Godina izdanja: 2010
    ISBN: 978-86-521-0430-7
    RASPRODATO
    Nije u planu obnavljanje izdanja





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024