Priručnik za spravljanje vina
Knjiga koja detaljno obrađuje tematiku spravljanja vina! Polazi od same opreme za preradu, prostorija za preradu, berbe grožđa, muljanja, sumporisanja kljuke, ceđenje i taloženja šire, fermentacije.
Spravljanje crnih, ružičastih, desertnih, likerskih, aperitiv vina, pelinkovca, bermeta, vermuta, jabučnog vina, vina od borovnice, crnih ribizli, od kupina, višanja.
Sve oko održavanja vina, kvarenja, bistrenja itd.
Sadržaj
SPRAVLJANJE VINA U DOMAĆINSTVU
PROSTORIJE ZA PRERADU GROŽĐA, NEGU I ČUVANJE VINA
OPREMA ZA PRERADU GROŽĐA
BERBA GROŽĐA
SPRAVLJANJE BELIH VINA
MULJANJE GROŽĐA
SUMPORISANJE KLJUKA
CEĐENJE KLJUKA
TALOŽENJE ŠIRE
POPRAVKA SADRŽAJA ŠEĆERA
POPRAVKA SADRŽAJA KISELINE
DODAVANJE BENTONITA
ALKOHOLNO VRENJE ŠIRE
FERMENTACIJA ŠIRE
SPRAVLJANJE CRNIH VINA
SPRAVLJANJE RUŽIĆASTIH VINA
NEGA NOVOG VINA
DOLIVANJE SUDOVA
PRETAKANJE
KONZERVISANJE GROŽĐANOG SOKA (ŠIRE)
SUMPORDIOKSID - NEZAMENJIVl KONZERVANS
BISTRENJE VINA
BISTRENJE ŽELATINOM
BISTRENJE BELANCETOM OD JAJA
BISTRENJE OBRANIM MLEKOM
BISTRENJE BENTONITOM
FILTRIRANJE I RAZLIVANJE U BOCE
ČUVANJE I KONTROLA VINA U BOCAMA
KVARENJE I MANE VINA
VINSKI CVET
CIKNULOST VINA
MLEČNO I MANITNO VRENJE
ZAVRELICA (NADUN) VINA
TEGLJIVOST VINA
MANE VINA
MRKI PRELOM
MIRIS NA SUMPORVODONIK
MIRIS NA PLESAN
KONZERVISANJE SUDOVA
SPECIJALNA VINA
PRIRODN A DESERTNA VINA
LIKERSKA VINA
APERITIVNA VINA
PELINKOVAC
BERMET - VERMUT
SPRAVLJANJE VOĆNIH VINA
JABUČNO VINO
DESERTNO JABUČNO VINO
VINO OD BOROVNICA
VINO OD CRVENIH RIBIZLI
VINO OD KUPINA I VIŠANJA
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Priručnik za spravljanje vina
Izdavač: Partenon
Strana: 106 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7157-328-1