Recepti braserije Les Halles
Strategije, recepti i tehnike klasične bistro kuhinje Entoni Bordejna, uz podršku Žozea de Meirelisa i Filipa Lažonija, fotografije Robert Diskalfani.
Niko ne ume da piše o hrani i kuvanju kao Entoni Bordejn. U romanima Poverljivo iz kuhinje i Kuvareva turneja očarao je čitaoce širom sveta svojim realističnim i uzbudljivim pričama iz kuhinje. Ovoga puta, svoj jedinstveni stil i energiju pretočio je u kuvar sa receptima iz svoje njujorške braserije Les Halles.
U ovoj knjizi, obogaćenoj impresivnim fotografijama, nalazi se preko stotinu recepata za preukusna jela klasične bistro kunjinje, među kojima su: bisque od jastoga, cassoulet, boueuf bourguignon i creme brulee. Svaki recept je propraćen Entonijevim mudrostima, što ovaj kuvar čini sjajnim štivom - i za čitanje i za pripremu vrhunske hrane.
"Pisac i kuvar, čuven po svojim opaskama koliko i po steak frites" - New York Times
"Neko zna da kuva, neko zna da piše. Entoni Bordejn ima tu sreću da izvanredno radi i jedno i drugo." - Eve
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Recepti braserije Les Halles
Izdavač: Mascom/Booking
Strana: 303 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 23 cm
Godina izdanja: 2015
ISBN: 978-86-7806-313-8