Sam svoj voćar - jagodasto voće
Jagodasto voće je naziv koji koristimo u pomologiji za mnoge voće vrste, u ovu grupu, tradicionalno svrstavamo: jagodu, malinu, kupinu, ribizlu, ogrozd i borovnicu, a novije vrste su: aronija, godži (goji), kivi, brusnica, jošta (josta) i druge.
Prednosti u gajenju jagodastog voća, u odnosu na druge voćne vrste, su:
- Rano stupa u rod, neke vrste već naredne godine po sadnji.
- Rađa redovno i oblino, ukoliko se pravilno uzgaja.
- Pun rod je, često, u kalendaru pre drugih voćnih vrsta, u maju, junu i julu (jagoda, malina, godži, josta).
- Tržišna cena je visoka i stabila, tražnja raste.
- Hranjiva i lekovita vrednost ovog voća, postaju predmet velikog broja naučnih studija i preporuka nutricionista.
- Mnoge vrste i sorte imaju lekovita svojstva: list divlje jagode, sok aronije, sušena brusnica i čaj od brusnice, godži…
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Sam svoj voćar - jagodasto voće
Izdavač: Miba books
Strana: 143 (cb)
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2016
ISBN: