Српски кувар
U moru kuvara koji se danas mogu naći u knjižarama ovaj kuvar se izdvaja po svom sadržaju, odnosno po vrsti jela čije recepte nudi. To su tradicionalni srpski specijaliteti podeljeni u 21 poglavlje. Počinje se sa poglavljem pod nazivom Žitarice koje obuhvata recepte od pšenice, kukuruza i pirinča. Na prvom mestu, naravno, slavsko žito-koljivo. Recept za koljivo mnogi znaju ali nije na odmet pogledati još jednom kako se pravi ova poslastica koja je simbol slave. Zatim slede recepti za razne vrste pogača, lepinja, hlebova, proja, kačamaka, pita sa pirinčem,... Sosovi su drugo poglavlje i tu su zastupljeni sosovi od paradajza, peršuna, belog luka, karanfila (nije greška!), baštenskog ljiljana, pečuraka,... Slede poglavlja sa receptima za pripremu raznih testa, mahunarki (prebranac, čorbast pasulj,...), krtola, rotkve, rotkvice, cvekle, crnog luka, belog luka i praziluka, povrća iz reda pomoćnica (paradajz čorba, pindžur,...) itd. Knjiga je ilustrovana fotografijama sa nekim specijalitetima i prava je lepota za oči a verovatno kad se spremi i za nepce. Lepo je povremeno se vratiti tradiciji i jesti „domaću hranu“.
Детаљни подаци о књизиНаслов: Српски кувар
Издавач: Computer book - Male majstorije
Страна: 488 (cb)
Povez: тврди
Писмо: ћирилица
Формат: 24 cm
Година издања: 2006
ИСБН: 86-83611-62-0