Trešnja
Gajenje trešnje u odnosu na druge vrste voćaka je relativno jednostavno. Ona nije probirač u odnosu na zemljište, relativno je otporna na sušu, a može se gajiti i na većim nadmorskim visinama. Zahteva mali broj zaštitnih prskanja, što povećava značaj plodova kao biološki vredne hrane. S obzirom na povoljne agroekološke uslove, dobar kvalitet plodova i njihovu visoku cenu, u našoj zemlji nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni potencijali za gajenje ovog voća koje svi volimo.
Iz sadržaja:
Proizvodnja trešnje u svetu
Morfologija trešnje
Ekologija trešnje
Fiziologija trešnje
Sorte trešnje
Sorte lokalnog značaja
Perspektivne sorte
Podloge za trešnju
Podizanje zasada trešnje
Nega mladog zasada trešnje
Nega trešnje u rodu
Mehanizacija u proizvodnji trešnje
Berba trešnje
Čuvanje plodova trešnje
Hranljiva i upotrebna vrednost plodova trešnje
Prinos i rentabilnost gajenja trešnje
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Trešnja
Izdavač: Partenon
Strana: 189 (cb)
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-7157-748-9