Три боје вина
Вино је култно пиће, статусни симбол, печат цивилизацијског уздизања.... и управо наша, помало необјашњива опчињеност једним преврелим грожђаним соком указује колико смо заправо везани за Природу и природне процесе.
Из каталога ћете сазнати како је човек од дивље лозе „створио“ питому. Које су основне разлике између белог, црног и розе вина. Зашто је то необично „пиво са планина“ у Асирији постало статусни симбол, а у Античкој Грчкој филозофско пиће. Шта је то „ђаволско вино“ и како је угљен диоксид прославио покрајину Шампањ.
Међутим упркос путу вина кроз цивилизацијске успоне и падове, и хиљадама година дуге винскe културе, овај напитак не би постојао да није саме Природе, јер за свако вино, било да је оно добро или лоше, неопходна је једна биљка и једна гљива: винова лоза и квашчева гљивица, без њих нема ни вина. А чаробна формула која, без разлике, утире пут свим винима овога света врло је једноставна– зове се алкохолно врењеи у потпуности је дар Природе.
Детаљни подаци о књизиНаслов: Три боје вина
Издавач: Prirodnjački muzej
Страна у боји: 60
Povez: meki
Писмо: ћирилица
Формат: 21 x 21 cm
Година издања: 2015
ИСБН: 978-86-82145-48-6