Vina i rakije sa lekovitim biljem
Kultura pijenja vina i rakije utkana je u naš svakodnevni život! Vino se smatra najhigijenskijim pićem, hranom, a često i lekom! Rakije takođe imaju svojstva, naročito pri spoljnoj upotrebi, koja u izvesnim slučajevima mogu biti lekovita.
Voće i grožđe imaju dragoceno mesto u savremenoj ishrani zdravih ljudi. Prerađevine od grožđa i ostalog voća pre svega vina i rakije, takođe u sebi sadrže deo materija koje se kod svežeg voća i grožđa smatraju dragocenim za ljudski organizam. Ako se taj sadržaj oplemeni lekovitim biljem, onda je vrednost ovih alkoholnih pića veća.
- Grožđe
- Hranjiva vredost grožđa I grožđanog soka
- Saznanje o svojstvima vina
- Berba I osnovi prerade vinskog grožđa
- Podela vina
- Voćna vina
- Žestoka alkoholna pića(pripremanje raznih rakija-Stmaklija,Trešnjevača,Kajsijevača,Breskovača,rakija od jagoda,Komovica,Lozovača,Šljivovica,..)
- Voćni likeri
- Lekovito i začinsko bilje koje se koristi u oplemenjivanju vina i rakija
- Vina i rakije sa lekovitim biljem (recepti za pripremanje raznih prirodnih recepata kao preventiva i kao protiv raznih bolesti )
- Alkoholizam i pijanstvo( pojam alkoholizma i mere protiv istog)
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Vina i rakije sa lekovitim biljem
Izdavač: Neven
Strana u boji: 134
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: cm
ISBN: 978-86-83551-96-2