Зелено и црно: прича о чају
Ако сте мислили да је припремање чаја једноставно, и да је то само преливање врелом водом кесице чаја, свакако треба да купите публикацију ЗЕЛЕНО И ЦРНО – ПРИЧА О ЧАЈУ која прати истоимену изложбу, и да се уверите да то није баш тако.Иако у функцији каталога изложбе, публикација је у ствари књига о чају у којој се на приступачан и занимљив начин описује пут који листићи убрани на плантажама пролазе и прелазе до шољице пријатног, окрепљујућег и лековитог напитка. Највећа вредност ове публикације су описи карактеристика четири основна типа, као и већег броја најпознатијих врста чајева, и препоруке за њихово правилно припремање. Ту се налази и историја чаја који је из своје постојбине Кине већ у првим вековима нове ере кренуо у освајање света. Посебна занимљивост публикације су фотографије и текст о предметима од порцелана у којима се чај припрема или послужује.
Детаљни подаци о књизиНаслов: Зелено и црно: прича о чају
Издавач: Prirodnjački muzej
Страна: 55 (cb)
Povez: meki
Писмо: ћирилица
Формат: 21 x 21 cm
Година издања: 2014
ИСБН: 978-86-82145-30-1